zaterdag 2 april 2016

Cultuur à volonté

Deze week geen lange werkweek, want het is Holy Pagwa en Pasen! Na 2 daagjes gewerkt te hebben, hebben we kennis gemaakt met Holy Pagwa. Dit is een Hindoestaans feest waarbij iedereen met gekleurd poeder gooit. Samen met onze Nederlandse vriendinnen, Manon en Pamela, zijn we op pad gegaan naar de palmentuin gewapend met poeder. Het duurde niet lang alvorens we helemaal onderzaten (onze kleren en Stephanie's haar vertonen twee weken later nog sporen hiervan). We hebben ook nieuw eten leren kennen, maar de naam verstonden we toch net niet. Er werd ook een wedstrijd gedaan waarbij team van 16 man een toren van 7 meter moeten maken om vervolgens een pot verf over zich te gieten. Heel vermakelijk, maar wel levensgevaarlijk als je het mij vraagt. Naar de avond toe ging het feest verder op het onafhankelijkheidsplein à la Rock Werchter.


De volgende dag al vroeg uit de veren, want we hadden een weekendje Galibi gepland. Iedereen in Suriname kent dit als de schildpaddentrip. En inderdaad we hebben zeker 6 schildpadden gezien die op het strand kwamen, eieren legden, ze begroeven en weer terug de zee ingingen.



Maar daarnaast hebben we zoveel meer gedaan. We hebben een dorpswandeling gedaan met uitgebreide uitleg over de Indiaanse cultuur, een boswandeling, een tijgerbank bezocht (en er gezwommen), genoten van Indiaanse muziek van een live band en een oude gevangenis bezocht.


Om overal te geraken hebben we talrijke boottochtjes gemaakt en door het wilde water werden we altijd doorweekt. Gelukkig waren we voorzien dankzij onze ervaring in Bigipan! Na een lange rit naar huis hebben we nog een dagje rust alvorens we beginnen aan onze 5 laatdiensten.

Groetjes uit Suriname!

Emma & Stephanie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten